2021. november 7., vasárnap

Istenben vetett hittel


A napjaim nagy részét az Istenbe vetet hittel élem át, hogy miért azt is sokszor kérdezték már tőlem! Erre csak az volt a válaszom, hogy tiszta szívből érzem a szeretetét.  Ha ez nem elég indok, akkor még a Bibliát is igénybe veszem, akin látom, hogy érdekli a téma, akkor felteszek Neki egy - két kérdést: hogy szerinte melyik az a három dolog. ami fontos az életben? S a három közül melyek is a legfontosabb?  Most pedig ide írom, neked kedves Olvasom a Bibliából azt a verset, ami kifejezetten erre utal! Így könnyű lesz a választ megfejtése. Akkor jöjjön a Biblia vers: Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet. ” (1 Kor. 13.13 )

A másik sajnos, amit tapasztalhatunk az életünkben az nem más, mint a gonoszság, hát nem hiába is meg lett íratva a Bibliában. Még hozzá a Máté evangéliumában, hát, hogy is szól az a Biblia vers: „És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. ” (Mt. 24.12) Ez sajnos teljes mértékbe beteljesedett, ahogy az Úr megíratatta.

Sajnos közülünk sokan nem tudják, hogy a főtankönyv a Biblia.  Pedig abban mindent megíratatott előre az Úr.  A jót is meg a rosszat is egyaránt. Ez a véleményem amióta tanulmányozom magam is  a Bibliát.

Amit majd nem kihagytam, hogy amikor valami rossz történik velünk annak nem az Isten az oka, hanem az ördög, akit a Biblia Sátánnak nevez meg!

 Ne is csodálkozunk azon, ha rossz dolog ér bennünket. Hiszen a Sátán uralja most a Földet amióta Ádám és Éva bűnt követett el.

Én ezt így gondolom és így is látom, hogy sokkal több a gonoszság, mint a szeretet, de Istenben sosem csalódunk,  „Csak Istenben nyugodjál meg lelkem, mert tőle van reménységem. ” (Zsolt. 62.6 )

Én, ennek megfelelően élem az életemet!

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Vesek

Isten megparancsolta Et től szép a világ Jó az Úr!