2021. november 8., hétfő

Hogyan értékeled magad?

 


Ha értékelni kellene saját magad, hogyan értékelnéd? Tudom sokan úgy vagyunk, hogy nem vagyok elég jó, mert mozgásban korlátozott, látássérült vagy siket vagyok. Sokszor lehet tapasztalni a mai világba, hogy egyes szülők megijednek amikor megkérdi a gyereke” Hogy mit csinál a néni vagy bácsi?” Mikor egy kerekesszékest vagy fehér botost vagy akár jelbeszéddel kommunikáló személyt lát a gyerek.

Ilyenkor azt szoktam hallani és látni, hogy maga a szülő sincs tisztába a helyezettel, így a gyermekének sem tud egyértelmű választ adni, a gyereknek azt mondja, ne nézz oda. Azt viszont a szülő nem is gondolja, hogy lehet ő betegebb, mint az, aki kerekesszékkel közlekedik, vagy fehér bottal vagy másképpen kommunikál az ember. Ilyenkor mondom, azt, hogy szegény szülő mennyire meg van sebesülve, mert azt gondolja, hogy mi, akik valamiben korlátozva vagyunk, akkor lelkileg is meg lehetünk korlátozva. Ez nem így van. Tudod, ilyenkor jut eszembe egy ige szakasz a Bibliából Mózes története ő legelőn juhokat legeltetett és az Úr őt szólította meg, hogy vezesse ki Izrael népét egyiptomi fogságból.

Lehet, te most csak a számítógéped előtt ülsz. Isten akkor is szeret téged! Az Ószövetség tele van olyan emberekkel, akik a legkisebbek, legutolsók voltak, de Isten felemelte, és királyokká, elsőkké tette őket. Lehet, hogy Te azt érzed legkisebb, legutolsó, vagy de Isten felemel, és első helyre helyezhet téged,

Biztatlak Példabeszédek 3:5 „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj”

Írta: Deme Mónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Vesek

Isten megparancsolta Et től szép a világ Jó az Úr!