2022. április 11., hétfő

Megemlékezés Jézus haláláról és feltámadásáról

Ez a ünnep közeledik!


Megemlékezés Jézus haláláról és feltámadásáról

       

         Szeretném megkérdezni Tőled, neked mit jelent a húsvét? Jézust Nagypénteken keresztre feszítették.  A legcsodálatosabb az, hogy amikor az asszonyok kora hajnalban a sírhoz mentek, egy nagy csoda érte őket.  Jézus feltámadt. Mit is mond a Biblia Lukács 24:5-7-ben? „Miért keresitek a holtak között az élőt?  Nincsen itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza: megmondta nektek még Galileában, hogy az Emberfiának bűnös emberek kezébe kell adatnia és megfeszíttetnie, de a harmadik napon fel kell támadnia.”   

 Nagy hálával tartozunk Jézus Krisztusnak, hogy bűneinket magára vállalta.  Ő már előre megmondta az asszonyoknak, hogy ez fog vele történni, és hogy harmadik napon fel kell támadnia.  Nem csodálatos, hogy feltámadt és hogy nincs már többé a sírban?  Üres a sír, legyőzte az áldozatával a halált, és nekünk ezzel örök életet adott. A Biblia az 1 Péter 1,3-4-nem ezt írja: „Legyen áldott az Isten és Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki minket nagy irgalmában új életre hívott Jézusnak a halálból az élő reményre való feltámadása által, hogy a mennyekben elpusztíthatatlan, tiszta és soha el nem hervadó örökség várjon rátok."

Amikor elhagyjuk ezt a földet egy napon, amikor eljön értünk az Úr, akkor bár romlandó testünk itt marad és eltemetik, de a lelkünk az Úrhoz megy a mennybe.

Imádkozom érted kedves olvasó, hogy te is megtapasztald ezt a hatalmas szeretetet és megértsd a húsvéti lényegét.

 Bátorítalak, hogy Isten szeret és hív, valamint vár Téged! Nem baj hol voltál és mit tettél Ő érted is kereszthalált szenvedett!

 

 

 

Deme Mónika

 

 


 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Vesek

Isten megparancsolta Et től szép a világ Jó az Úr!