2021. november 25., csütörtök

Karácsonyi történet

 


Nekem, mint kereszténynek mit is jelent a karácsony, hát Jézus születése (szülinapja). Igaz nem tudjuk pontos idejét. Szerintem nem ez a lényeg, hanem az, hogy megemlékezünk a világ Megváltójáról! Miként megvan írva ÉZSAIÁS PRÓFÉTA KÖNYVÉBEN 9:5 versében, hogy „Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!”

Tudod a szentírásban két evangéliumban olvashatunk Jézus születéséről Máté és Lukács evangéliumában.
A szentírás szerint Názáreti Jézus Krisztus Szentlélektől született,

Jött egy angyal Máriához Jézus anyjához, aki neve Gábriel angyal. Akinek az volt a feladata, hogy vigye Isten üzenetét, (héberül: Gábri-Él, melynek jelentése: "Isten embere", "Isten ereje" vagy "Isten erősnek bizonyult")
Jézus Krisztus, a Jeruzsálemi Betlehemben született, egy istállóba jó emberek befogadták.

Nekünk nagyon öröm legyen a szívükben, amilyen a napkeleti bölcseknek volt. Máté 2:10 „Amikor ezt látták, igen nagy volt az örömük.”

A csillag ment előttünk még oda nem értek és aztán megállt a fölött a hely fölött, ahol a kisgyermek feküdt bepólyázva a jászolba. Amikor meglátták Máriával a kisgyermeket leborulva imádták Őt és ajándékot adtak Neki. Ez meg van írva Máté 2: 11 versben. „Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.”

Én imádom Őt, ahogy bölcsek tették és megajándékozom azzal a Megváltómat. hogy még jobban oda szánom magam Neki, és ahogy csak tudom, hirdetem az embereknek az örömhírt!

Nem, hogy megszületett, hanem meg is halt a világ bűnéért és fel is támadott.

Kívánok nagyon áldott karácsonyt és sikeres boldog esztendőt!
Szeretettel: Deme Mónika 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Vesek

Isten megparancsolta Et től szép a világ Jó az Úr!